Nyheter

Skrockfullhet hjälper mot otur

2336062-hopeful-woman-crossing-fingersSkrock, alltså allt från maskotar, målgester, ritualer och mycket mer kan faktiskt hjälpa dig att få mer tur eller spela roll för hur vi presterar i olika sammanhang. Trots att många inte tror på skrock, så styr det många människors vardag, och detta kan vara ett svar på varför, för det verkar faktiskt fungera.

Ny forskning visar på att skrock av kan hjälpa sig att få mer tur i olika sammanhang, eller i alla fall att prestera bättre. Många människor är skrockfulla, och tror faktiskt på att vissa typer av handlingar kan leda till otur av olika slag. Värst är de som spelar, det kan handla om allt från Unibet casino till betting på sport eller den egna fotbollsmatchen med korpen-laget. Men många är helt emot tanken på skrock och avfärdar det som nonsens, trots att det ofta utför handlingar som egentligen är skrockfulla.

Handlar om självförtroende

I en artikel från Aftonbladet kan man läsa om olika kända idrottspersonligheter som förbereder sig inför sina tävlingar och matcher med olika typer av gester och liknande. Karolina Klüft hade alltid med sig en liten gosedjurs-åsna till sina tävlingar, Stefan Holm drog alltid i sitt linne och hår på ett väldigt speciellt sätt inför varje tävling. Många kända fotbollsspelare har speciella målgester som görs efter varje mål. En grupp forskare i Köln menar nu på att sambandet mellan skrock och tur, eller bra prestation, är att det faktiskt ökar vårt självförtroende vilket gör att man går in i något med en bra känsla.

Skrock i världen

Det är kul att läsa om skrock, i Expressen skrivs det om skrock som finns som oskrivna regler i hela världen. I Indien ska man bland annat inte klippa sig på tisdagar, I Nederländerna ska man aldrig låna ut salt till en granne och i Japan ska man inte låta sina ätpinnar stå rakt upp i skålen, då frambringar man otur.

Här är Trissfredag som snabbt fått många följare på youtube: