Mobilspel

Spelet som får dig att motionera

Det var år 2016 som spelet Pokémon Go lanserades och snabbt blev en hit. Det har sedan dess utvecklats en hel del med nya funktioner och idag spelas det av folk runt om i hela världen. Pokémon Go är annorlunda mot andra spel eftersom du måste bege dig ut i verkliga livet för att ta dig någonstans.

”Förutom att du rör på dig får du samtidigt frisk luft och om vädret tillåter, solsken. Det finns studier som visar att både solsken och frisk luft kan förbättra både hälsan och humöret.”

Fördelarna med att spela Pokémon Go i mobilen är många. Den allra största fördelen är att det får människor att bege sig ut och promenera medan de spelar. Idag sitter en stor del av människorna, framförallt ungdomarna, framför sina datorskärmar. Pokémon Go har fått fler och fler att börja röra på sig genom sin unika spelupplevelse. Några fördelar med spelet som du kanske inte tänk på:

  • Du får motion samtidigt som du spelar eftersom du måste gå en viss sträcka för att hitta de olika små djuren.
  • Förutom att du rör på dig får du samtidigt frisk luft och om vädret tillåter, solsken. Det finns studier som visar att både solsken och frisk luft kan förbättra både hälsan och humöret.
  • Spelet ger dig dessutom en chans att träffa på fler människor. Ibland kommer du säkert se hur flera smågrupper går runt med sin telefon och samlar sina pokémon. Varför inte passa på att säga hej? Du kanske träffar en ny vän.

Tips till nybörjare

Det finns ett par tips till alla som inte har spelat Pokémon Go tidigare. Det första tipsen är att du läser om spelets regler. Trots att det inte är jättesvårt att komma igång kommer du klara dig bättre om du har en tydlig bild över reglerna. Det andra tipset är mer av en varning, när du går ut och fångar dina pokémon. Glöm inte att titta var du går! Det är lätt att vandra in i trafiken.