Tarotkort

Tarotkort

Om du inte är expert och vill veta din framtid eller andra händelser du inte har ett svar på är det bästa att du uppsöker eller ringer en spåtant som läser tarot-kort. Detta för att få en professionell bild och att inte göra feltolkningar i korten. Men, att spå i tarot är något som alla kan lära sig och något som inte är speciellt svårt. Egentligen handlar det endast om att du ska gå in med rätt inställning, vårda korten samt ha kunskap om vad de står för. Det finns mängder av kombinationer på hur du kan lägga dem.

Grunderna i Tarotkort

Det finns 78 kort i en lek som är, likt en vanlig kortlek, indelade i två kategorier: stora arkan och lilla arkan. Det är i den stora arkan där man kan utläsa händelser och skeenden och kan symbolisera människans psykologiska utveckling. I den lilla arkan symboliserar korten vardagshändelser.

”en sammanhängande resa”

När det kommer till tarot så får man se korten som en sammanhängande resa. Och inte mindre än Narrens resa. För det är nämligen Narren som går genom de olika korten, likt ett liv och ställs inför olika prövningar. När du köper kort så köp även en tarotbok där du hela tiden kan slå upp betydelsen. Men ett bra tips är även att anteckna några punkter om varje kort för att lättare komma ihåg dem.

Det finns många som kan se korten som negativa, men det gäller att tolka dem rätt och inte svart och vitt. Sedan kan korten hjälpa till att få dig att förstå saker klarare om hur du verkligen känner. Att använda sig av tarotkort kan ses som häxkonster. Men, samhället börjar bara bli mer och mer accepterat, och vi verkar ha en stor vilja att veta framtiden. Så att det finns över miljoner häxor i USA och tusentals i Sverige är inga konstigheter.