Mobilspel

Vad hände med Flappy Bird?

Flappy Bird, den lilla förvirrande fågeln som ska flyga genom olika rör finns inte längre. Men varför? Och hur känner vi inför det?

Ja, det här med olika app-spel är något i en klass för sig. Här är det snabba puckar som gäller och det krävs att det blir en snackis för att ett spel ska komma upp till ytan och konkurrera bort alla andra spelen. Vi har förut skrivit om de odödliga spelen som schack och poker, och man kan undra vad det är som gör att dessa spel är odödliga och inte ett spel i mobilen. För handen på hjärtat så kommer väl ingen att komma ihåg det populära Angry Bird om tio år. Men folk kommer fortfarande att spela schack. I en föränderlig värld så är det analoga vinnarna i det långa loppet. Men, vad var det som hände med Flappy?

Från noll till hundra

Ja, Flappy Bird blev en kanonhit utan dess like. Men nu kan man inte ladda ner appen då spelutvecklaren tagit bort den. Men varför? Jo, för att många anser att spelet liknar Super Mario och utvecklaren pallade inte trycket. Men det kan även vara ett taktiskt val för att skapa rubriker för personens nästa spel. Spelet har laddats ner över 50 miljoner gånger och nu när man inte kan ladda ner det längre så har en person lagt upp sin mobil på eBay för att sälja den till högsbjudande. En halv miljon kammade han hem på den affären. Så har du spelet i din mobil gör du bäst i att inte radera det. Och har du det inte kan du ladda ner Flappy Bird on speed, även kallad Ironpants. Detta spel går lite snabbare och är lite mer frustrerande än vad Flappy Bird är.

Håll ögonen öppna för vad nästa stora spel kommer att bli från grundaren av Flappy Bird, det kan inte bli annat är frustrerat kul!